Afdrukken

Kunstdrukken maken van hoge kwaliteit is ons vak. Onze fotografische achtergrond in combinatie met de laatste techniek op het gebied van digitalisatie en print, bepalen de kwaliteit van de afdrukken. De keuze van het papier of canvas gebeurt in samenspraak met de kunstenaar om de kwaliteit en de beleving van het werk optimaal tot hun recht te laten komen.

Giclée printen

Wat is Giclée printen?

Giclée is een in de Verenigde Staten ontwikkelde druktechniek met behulp van een inkjetprinter.

De term Giclée is afgeleid van het Franse werkwoord gicler, wat stralen of vernevelen betekent. Bij deze druktechniek vernevelen ononderbroken inktstralen verschillende kleurlagen op gecoat kunstdrukpapier (Fine Art Paper), fotopapier of canvas.

De Giclée print is een nieuwe en moderne vorm van kunstdrukken. De afdrukken voldoen aan de kwalitatief hoge eisen die ontwerpers, kunstenaars en musea stellen. Giclée is een volwaardig alternatief voor de traditionele grafische technieken zoals zeefdruk, litho of ets.

De hoogste kwaliteit verkrijgen wij door:

 • hoogwaardig gecoat zuurvrij papier en canvas
 • hoge kwaliteits inkt op basis van echte pigmenten
 • piëzo-printkoptechnologie die de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig doseert

Onze printers

Epson SureColor SC-P9500

Enkele kenmerken:

 • 12 Ultra Chrome-kleuren met K3-technologie: fotozwart, matzwart, cyaan, lichtcyaan, geel, levendig magenta, levendig lichtmagenta, violet, oranje, groen, lichtgrijs en donkergrijs
 • Printresolutie van 2.400 x 1.200 dpi
 • Minimaal druppelformaat 3,5 pl met Variable-Sized Droplet-technologie
 • Sproeikopconfiguratie van 800 jets zwart en 800 spuitkoppen per kleur
 • Printformaat: maximaal 44inch/111,8cm breed, afhankelijk van het materiaal
 • Betrouwbaarheid: Nozzle Verification Technology (NVT) en stofbestendigheid
 • Kleuraccuraatheid: Breed kleurenspectrum en een Pantone-dekking van 99%

Epson SureColor SC-P20000

Enkele kenmerken:

 • 10 Ultra Chrome-kleuren met K4-technologie: fotozwart, matzwart, cyaan, lichtcyaan, geel, levendig magenta, levendig lichtmagenta, grijs, lichtgrijs en donkergrijs
 • Printresolutie van 2.400 x 1.200 dpi
 • Minimaal druppelformaat 3,5 pl met Variable-Sized Droplet-technologie
 • Sproeikopconfiguratie van 800 jets zwart en 800 spuitkoppen per kleur
 • Printformaat : maximaal 60inch/160cm breed, afhankelijk van het materiaal

Wij bieden Print on Demand aan. Dit betekent dat u kunt beginnen met één afdruk en later afdrukken kunt bijbestellen.

Papier & canvas

We printen altijd op hoogwaardige materialen van gerenommeerde leveranciers. Dit kan zowel in grote als in kleine oplagen en stukwerk. De maximale rolbreedte is 160 cm, afhankelijk van het materiaal.

Papier

Wij bieden een groot assortiment gecoate Fine Art Papieren van Hahnemühle Fine Art en Awagami. Daardoor vindt u altijd een passend materiaal voor elke opdracht.

Canvas

Met z’n traditionele look en superieure kwaliteit is het Hahnemühle Artist Canvas de parel onder het canvas. Het canvas spannen we op een stevig chassis van massief dennenhout. De spieramen zijn 23mm of 46mm dik, de grote formaten zijn voorzien van extra tussenlatten voor meer stevigheid.

Image © Awagami Factory

Digigraphie

Door de nauwkeurige toepassing van de strikte criteria aangaande kwaliteit is Fotorama sinds1 januari 2010, als eerste in België, verkozen tot Official Authorized Digigraphie Laboratory.

Wat is Digigraphie®?

Digigraphie beschrijft een afdruk die door een Epson Certified Printer met UltraChrome inkten op gecertificeerd papier is gemaakt, door de kunstenaar is geverifieerd, genummerd en gesigneerd en voorzien van een certificaat met het Digigraphie-reliëf.

De creatie van het Digigraphie-label is relatief recent. Digigraphie werd officieel gelanceerd op 13 november 2003 en garandeert de hoogste standaarden voor digitale kunstproducties. Met Digigraphie profiteert de kunstwereld van de vooruitgang van de digitale technologie. De geproduceerde werken hebben een uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid.

Waarom Digigraphie®?

De Digigraphie-afdrukken herken je aan het certificaat met label. Elk certificaat is genummerd, ondertekend en voorzien van een reliëfstempel. Elke afdruk maakt deel uit van een beperkte oplage volgens het concept van de kunstenaar. Zo behouden de kunstenaars de controle over de kwaliteit en kwantiteit van hun productie en zijn hun klanten verzekerd van de originaliteit van hun werk.

Ontdek hier meer over de voordelen van Digigraphie, van duurzame afdrukken tot de online galerij.

Hahnemühle Certified Studio

Fotorama is sinds 13 mei 2013,  als eerste in België, geaccrediteerd door Hahnemühle tot Certified Studio.

Een van de vele criteria is dat de Certified Studio een gevorderd opleidingsniveau moet hebben met betrekking tot de archiveerbaarheid en levensduur van hun afdrukken, een volledige competentie op het gebied van de inkjet-workflow voor het printen van beeldende kunst inclusief een volledig geïmplementeerde colormanagement workflow en kennis van de niet-destructieve beeldverwerking door getrainde medewerkers.

Kunstenaars die actief op zoek zijn naar een gecertificeerde studio kunnen erop vertrouwen dat de Certified Studio een consistente kwaliteit levert in alle productiestappen. Het belangrijkste is dat ze verzekerd zijn van de archiveerbaarheid van alle afdrukken die op Hahnemühle Digital Fine Art-media worden gemaakt met een consistente printkwaliteit.

Het Hahnemühle Certified Studio is een internationaal label van uitmuntendheid op basis van nauwkeurige criteria en strikte gebruiksregels met betrekking tot afdrukken.

Certificaat van echtheid

Indien u een reproductie in beperkte oplage laat maken, dan wilt u de koper natuurlijk verzekeren dat het echt een exemplaar uit een beperkte oplage betreft. Daarvoor kunt u een gepersonaliseerd certificaat laten maken met een afbeelding van het werk. De opmaak van het certificaat verzorgen we in overleg met de klant. Ieder certificaat is uniek, genummerd en door de kunstenaar ondertekend als bewijs van authenticiteit.

Afwerking

Na het scannen en afdrukken bieden wij u een waaier aan mogelijkheden voor de afwerking met professionele materialen voor de presentatie van uw Giclée en Fine Art-prints. Dit kan in functie van een tentoonstelling of andere presentatie. Contacteer ons over de vele mogelijkheden, wij helpen u graag met een oplossing op maat.

Verpakking

Een Giclée is een waardevol product en verdient een verpakking die goed beschermt. Wij verpakken uw afdruk altijd met grote zorg in aangepast zuurvrij materiaal. Heeft u speciale wensen? Neem dan zeker contact op, we overlopen graag de mogelijkheden.

Zeker dat u deze foto wilt openen, de bestandsgrootte van de foto is x?

Ja ik ben zekerNee ik wil deze niet openen