Over ons

Fotorama legt zich toe op het high-end scannen van groot formaat originelen en het maken van kunstdrukken op hoogwaardige materialen.

Onze scansystemen zijn ontwikkeld voor de speciale eisen van de industriële, decoratieve en kunstweergave toepassingen.

Elk origineel is uniek en daarom heeft ook elk origineel een eigen benadering en opname techniek nodig om het onderste uit de kan te halen. Wij digitaliseren niet alleen uw origineel maar bekijken het met een kennersoog. Wij beoordelen hoe het origineel is opgebouwd zodat we een natuurgetrouwe scan kunnen maken.

Via de volledig geïntegreerde ICC-colormanagement workflow reproduceren we zeer nauwkeurig kleuren. Structuur en glans worden gemeten en opgeslagen in een afzonderlijk kanaal in het bestand.

Wanneer een werk eenmaal is gedigitaliseerd op een van onze scanners kunnen we er afdrukken van maken met hoogwaardige Giclée-kwaliteit of rechtstreeks op diverse (plaat)materialen. Met onze high-end LED flatbed printer wordt de effectieve reliëf- en glans data uit de scan benut voor de afdruk in reliëf. U zult versteld staan als u het origineel en de print naast elkaar ziet én voelt want het origineel en de afdruk zijn niet van elkaar te onderscheiden!

Wij verwerken hoogwaardige inkten en duurzame materialen volgens de strikte kwaliteitsnormen, daarom voldoen al onze afdrukken aan de hoogste eisen die door ontwerpers, kunstenaars en musea worden gesteld.

Afhankelijk van hun drager worden prints digitaal gesneden, gezaagd of gefreesd in alle mogelijke vormen. Nabewerkingen als rillen, vouwen en assembleren maken dat we niet langer gebonden zijn aan een klassieke afwerking maar zelfs tot een ruimtelijk object kunnen komen.

Het geheel wordt afgewerkt met een duurzame herbruikbare verpakking op maat in functie van de toepassing en volgens de wensen van de klant.

Creativiteit kent geen grenzen! We bieden kunstenaars en ontwerpers een platform tot dialoog en samenwerking om tot de beste oplossing te komen binnen hun oeuvre en creatieproces. 

Meer weten over onze scan-, print- of snijmogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact op, we laten graag zien wat we voor u kunnen betekenen.

Tot snel,
Johan, Monia en Liselotte

Zeker dat u deze foto wilt openen, de bestandsgrootte van de foto is x?

Ja ik ben zekerNee ik wil deze niet openen