Snijden

Digital Cutting, digitaal snijden, is maatwerk met toepassingen in verschillende sectoren.

Met de hoogtechnologische Zünd G3 snijden en frezen we de meest complexe vormen in een waaier aan materialen met een ongeziene precisie en afwerkingsniveau tot een maximum formaat van 227x320cm.

image © ZÜND

Mogelijke materialen

 • Papier, Fotopapier
 • Folie
 • Karton, Golfkarton
 • Halfmassieve platen: Honingraat, Re-Board, Sandwichplaat, X-board
 • Hout, MDF, Multiplex, Fineer
 • Kunststof: Acryl, Hardschuim, Polypropyleen, Plexiglas, Forex, Gatorfoam
 • Rubber: Siliconen, Natuurlijk & Massief Rubber, Latexfolie, Sponsrubber, Celrubber, Stansvormrubber
 • Schuimplastic: Polyurethaan, Polystyrolschuim, Kapaplast, Kapamount, Foam-X, Foamboard
 • Textiel: Vilt, Sjabloonmateriaal, PVC Bannermateriaal, Vlies, Tapijt
 • Leder
 • Aluminium
 • Dibond

De verschillende snij- en freesmethodes worden toegepast afhankelijk van het materiaal en in functie van de afwerking.

Snijden

Snijden

Door het gebruik van sleepmessen met zeer hoge bewerkingssnelheden snijden we door verschillende materialen tot 5mm dikte in rechte of complexe vormen. Een verende glijschoen maakt het mogelijk zeer fijne details te snijden. Een vaste glijschoen wordt gebruikt om op vaste diepten te snijden.

Kiss-cut

Kiss-cut is een ondiepe snede die de eerste laag materiaal in de gewenste vorm snijdt zonder het dragermateriaal te beschadigen. De exacte snijdiepte is essentieel bij folietoepassingen. Naast alle standaard vinyls en folies tot 3mm dik is dit gereedschap ook geschikt voor het snijden van dunne soorten papier en karton.

Oscilerend snijden

Oscillerend snijden is een snijtechniek waarbij door middel van een krachtige luchtgekoelde motor het snijmes met hoge frequentie een op-en-neergaande beweging maakt om het materiaal door te snijden. De hoge oscillatiefrequentie maakt het verwerken mogelijk van zachte tot middelzware materialen.

V-cut snijden

V-cutting is het snijden in een hoek van 15, 22.5, 30 of 45 graden. Dit is perfect voor het maken van complexe modellen uit verschillende materialen.

Frezen

Frezen is een verspannende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd uit een drager. Frezen is een bewerking die gekend is in de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie. De uitvoeringsvormen van frezen zijn erg divers. De koelmethode van de frezen is afhankelijk van het te bewerken materiaal. Metaal wordt met koelvloeistof gekoeld, kunststof wordt met perslucht gekoeld. De luchtstroom van het goed ontworpen stofafzuigsysteem van de Zünd koelt zowel de frees als de spindel. De freesspindel van 300 W draait tot 80.000 tpm, afhankelijk van het materiaal en de toepassing. In combinatie met de vele compatibele bits, zorgt dit voor een krachtig, breed inzetbaar gereedschap waarmee we naast het verwerken van zachtere materialen ook meer uitdagende, dichtere materialen in meerdere gangen verwerken.

Graveren

Graveren is een techniek waarbij een afbeelding of tekst in een materiaal word gesneden. In de graveermodus kan de hoogte van het gereedschap uiterst nauwkeurig worden ingesteld met de micrometerschroef. Dit zorgt voor nauwkeurig graveren met consistente lijndiktes en dieptes.

Rillen

Rillen is het door persen aanbrengen van een vouwlijn. Dit gebeurt in papier of karton dat zonder rillijn lastig in een nette lijn te vouwen is. Onder instelbare druk wordt met een speciaal wieltje het materiaal in een contragroef gedrukt waardoor het zich op die plaats mooi en gemakkelijk laat vouwen zonder scheuren. De ril zit altijd aan de binnenkant van de vouw.

Verpakking op maat

Een print is een waardevol product en verdient een verpakking die goed beschermt. 

Of het nu gaat om een eenvoudige verzenddoos, een herbruikbare doos voor het beschermen en opbergen, een stevige kist in Re-Board, een gepersonaliseerde kaft voor een editie, een geprinte luxe box voor een uniek kunstwerk… Wij ontwerpen de verpakking op maat volgens de noden van het product en de specifieke wensen van de klant. 

HEEFT U EEN ONTWERP TE SNIJDEN ?

Of staat de gewenste snijtechniek of het beoogde materiaal hier niet tussen? De kans is zeer groot dat we u toch verder kunnen helpen!

Neem vrijblijvend contact met ons op. We hebben zeker een gepaste oplossing.

Zeker dat u deze foto wilt openen, de bestandsgrootte van de foto is x?

Ja ik ben zekerNee ik wil deze niet openen