Archief & conservatie

Digitalisering is een culturele taak geworden. Niet alleen voor het behoud en de instandhouding van de originelen, ook de informatievoorziening voor wetenschap en onderzoek is belangrijk. Tegenwoordig kan de geïnteresseerde burger dit materiaal ook vaak raadplegen om te bevatten welke schatten in sommige musea en archieven zijn opgeslagen.

De digitalisering en langdurige archivering van het cultureel erfgoed stelt bijzondere eisen aan de reproductie van kleuren, details en structuren van een origineel. Wij bieden u eenvoudig te gebruiken hoogwaardige scans waarvan de kwaliteit ook in de komende decennia gegarandeerd is. Met passende workflows digitaliseren we volgens de richtlijnen van DFG, FADGI en METAMORFOZE.

Waardevolle en kwetsbare documenten, boeken, kaarten, munten, zegels en andere artefacten worden contactloos en dus op uiterst veilige wijze gedigitaliseerd. Beschadigingen kunnen, indien gewenst, digitaal geretoucheerd worden. Ook het maken van een facsimile behoort tot de mogelijkheden, inclusief het reliëf!

Constitution de la Belgique
9 MB
Eretekens, v.l.n.r. Ridder in de Kroonorde, Officier in de Orde van Leopold II, Officier in de Kroonorde
4 MB
Munten
2 MB
Oorkonde met diepdrukstempel en watermerk, © Bobbejaan Legacy
6 MB

Zeker dat u deze foto wilt openen, de bestandsgrootte van de foto is x?

Ja ik ben zekerNee ik wil deze niet openen