Onze scanners

Cruse

De Cruse Synchron Table 4.0 is de nieuwste 2D + 3D oppervlaktescanner ontwikkeld door Cruse, sinds 1979 de wereldleider op het vlak van scantechnologie, die een aantal indrukwekkende instituten, waaronder NASA, het J. Paul Getty Museum en The National Archives of London, tot hun trouwe gebruikers mogen rekenen.

De Cruse Synchron Table 4.0 met de nieuwe 5,6μ pixel sensor biedt een nauwkeurige vastlegging van alle denkbare originelen in verschillende licht- en textuurinstellingen. De 15K CMOS-sensor verrast met een hoge resolutie en een heldere weergave. U zult versteld staan als u het origineel en de digitale weergave naast elkaar ziet!

Contactloos scanproces

De Cruse scanner onderscheidt zich van traditionele scanners doordat het te scannen voorwerp op een tafel ligt die onder een objectief beweegt terwijl bij een traditionele scanners de ‘camera’ beweegt. Dit is een zeer veilige wijze van digitaliseren omdat er geen bewegende delen zijn die de originelen kunnen beschadigen.
De scanner digitaliseert het te scannen object exact in het midden van de CCD sensor. Het voorwerp (tot 300 kg) ligt op de tafel die ónder de lens beweegt. Het vacuüm onder de tafel zorgt dat de originelen mooi vlak blijven liggen. Zo belichten en scannen we zelfs de grootste originelen 100% parallel met maximale scherpte.

Variabele resolutie

Het maximale formaat dat de Cruse in één keer scant is 150×260 cm, grotere originelen worden in meerdere opnames gescand en naadloos aan elkaar gestitched. De verticaal beweegbare lens maakt scan resoluties van 250 tot 2.000 dpi.

Optimale verlichting in elke scanmodus met LED-licht

Twee hoogwaardige LED-lichtbronnen belichten de objecten van links en rechts onder een hoek. Door de korte belichtingstijd en weinig tot geen warmtestraling is dit systeem uiterst veilig voor kwetsbare originelen. De scanner heeft een extra lichtbron, in de vorm van een LED spot, die extra diepte creëert. Deze manier van werken staat borg voor een zeer homogene, gelijkmatige en stabiele belichting die zelfs de kleinste details zichtbaar maken. We kunnen daarom op een later tijdstip een ander origineel in exact dezelfde lichtomstandigheden scannen.

Structuur & glans

De Cruse-scanner maakt met de beweegbare lens en de diverse belichtingsopties de oppervlakte structuur en de glans van diverse materialen zichtbaar. De vele mogelijke lens- en /licht combinaties leiden telkens tot een ander eindresultaat.

Door verschillende scans met elkaar te combineren – het zogenaamde Image Stacking – kunnen structuur en glans visueel versterkt worden naar wens van de klant. Een demo daarvan vind u hier.

3D oppervlakte scan

Surface Detection maakt het mogelijk om het oppervlak van materialen in 3D te herkennen en vast te leggen in een afzonderlijk kanaal in het bestand. Dit is nuttig om achteraf prints met reliëf structuur te maken of materialen te bewerken met emboss-technieken, zoals bijvoorbeeld in de decor industrie.

3D viewer

Factory 3D is een programma voor het berekenen van 3D-informatie. Om licht- en kleureffecten te bewerken heeft u toegang tot intuïtieve tools via een gebruiksvriendelijke interface. Factory 3D bezorgt ons nauwkeurige reliëf informatie van originelen in grijstinten of in lagen inclusief de aangepaste kleurgegevens met glans, schaduwen en diffuse kleuren. Een demo van Factory 3D vindt u hier

Image manager

Image Manager is een eenvoudig te gebruiken app om multi-gigabyte beeldbestanden in ongekende kwaliteit te bekijken. De app helpt om een productieve workflow te organiseren met onze klanten. Upload of download bestanden van en naar onze server binnen enkele seconden, en bekijk, becommentarieer, vergelijk (split-view) ze op uw iPad in de hoogste resolutie met de DeepZoom functie.

Rencay

De Rencay DiRECT 16k³ met z’n Digital Reproduction Enhanced Camera Technology blinkt uit waar digitale camera’s tekortschieten. Een combinatie van hoge resolutie, buitengewone details en uitstekende controle van kleur en tinten, maakt van de Rencay het apparaat bij uitstek voor een breed scala aan reclame-, commerciële, reproductie- en archieftoepassingen.

300% meer beeldinformatie door Multi Scan Technologie

De Rencay biedt een uitzonderlijke combinatie van beeldkwaliteit en bestandsgrootte dat geen enkel ander digitaal camerasysteem evenaart. Dankzij het brede dynamische bereik, de uitstekende kleurgetrouwheid en de instelbare resolutie tot 24.000 x 39.000 pixels verbetert het beeld opmerkelijk. Het 16k3 systeem krijgt 300% meer beeldinformatie tijdens het scannen in tegenstelling tot conventionele one-shot digitale camerasystemen (DSLR of middenformaat). Zo realiseren we scherpere, meer gedetailleerde reproducties van zelfs uw grootste originelen.

De Rencay maakt gebruik van een drie-lineaire CCD met drie individueel gefilterde rijen pixels die de informatie voor het beeld in één continue scan verzamelen. Dit levert een ongeëvenaarde resolutie en beeldkwaliteit op met 2808 megapixels (effectieve pixels zonder interpolatie) en biedt volledige RGB-kleurinformatie met 48-bits kleurdiepte voor elke individuele pixel. Dit overtreft de resolutie van elk ander digitaal opnameapparaat en maakt ook de reproductie van de fijnste details van elk formaat mogelijk. Bovendien bestaan alle pixels uit pure RGB-gegevens, niet geïnterpoleerd door camera software.

Multi Scan Technologie

De Rencay maakt gebruik van een drie-lineaire CCD met drie individueel gefilterde rijen pixels die de informatie voor het beeld in één continue scan verzamelen. De scan duurt enkele minuten omdat de sensor zich over het ‘filmvlak’ beweegt en het licht rij per rij pixels opneemt. Geen enkele andere camera verzamelt zo veel pixels over een formaatgebied van 80×120 mm. Dit levert een ongeëvenaarde resolutie en beeldkwaliteit op met 2808 megapixels (effectieve pixels zonder interpolatie) en biedt volledige RGB-kleurinformatie met 48-bits kleurdiepte voor elke individuele pixel. Dit overtreft de resolutie van elk ander digitaal opnameapparaat en maakt ook de reproductie van de fijnste details van elk formaat mogelijk. Bovendien bestaan alle pixels uit pure RGB-gegevens, niet geïnterpoleerd door camera software.

bekijk wat zo bijzonder is aan de Rencay Multi Scan Technologie

Mobiel

Originelen die om verschillende redenen (afmeting, mobiliteit, kwetsbaarheid, kostbaarheid,…) niet tot bij ons geraken, komen we op verplaatsing digitaliseren. De scanner wordt dan in situ opgebouwd en gekalibreerd om het origineel in optimale omstandigheden te digitaliseren. Het is ideaal voor alle soorten digitalisatie toepassingen voor documenten en objecten in archieven, musea en bibliotheken.

Heidelberg

Ze hebben er allemaal last van : een oude foto, een originele Ekta of dia, een negatief in zwart/wit of kleur, door invloeden van buitenaf worden de beelden fletser, vervagen de kleuren en gaat de kwaliteit zienderogen achteruit. Dit is een onomkeerbaar proces en het gaat sneller dan u denkt. Digitaliseren is de enige oplossing.

Met de Topaz 2+ van Heidelberg worden zowel opzicht als doorzicht originelen gescand op hoge resolutie.
Het origineel kan tot maximaal 30×45 cm groot zijn en tot 2cm dik. Het formaat van het bestand kan echter een veelvoud zijn door de erg hoge resolutie die met de Topaz 2+ haalbaar is.

Zeker dat u deze foto wilt openen, de bestandsgrootte van de foto is x?

Ja ik ben zekerNee ik wil deze niet openen